GRAND PRIX DU DESIGN PARIS 2022
GRAND PRIX DU DESIGN PARIS 2022

Best of 

Shanghai Longchuang Elevator City Image Exhibition Hall
Designer / Agency
Category
Award
Share this project
PROJECT

DESCRIPTION


The owner of the project is a household elevator company that focuses on creating a home space environment and providing customers with solutions and technical services for household elevator lifting equipment systems. It includes Aritco Screw Elevator, Vitarte Elevator, Youbu Home Elevator and Handicare Seat Elevator.It is committed to bringing more quality household elevators to Chinese users.
The project is located in Shanghai Hongqiao Zhanhui (Portmix), near Shanghai Hongqiao Airport. Designed by Kengo Kuma Architecture and Urban Design, the concept of the park is that the square box office space in the "comfort zone" of the site is loosely unified by a "house".

When we first came to the park, the friendly and comfortable working environment made us feel warm and cordial, and we hoped that the design process would break the inherent pattern of typical commercial offices, just like the design concept of the building.
The owner's appeal not only meets the use of office functions, but also takes into account the combination of some office and display functions. The exhibition hall area will be built into three exhibition spaces with their own characteristics, which will have flexible and variable functions in future use.

When we first came to the park, the friendly and comfortable working environment made us feel warm and cordial, and we hoped that the design process would break the inherent pattern of typical commercial offices, just like the design concept of the building.
The owner's appeal not only meets the use of office functions, but also takes into account the combination of some office and display functions. The exhibition hall area will be built into three exhibition spaces with their own characteristics, which will have flexible and variable functions in future use.

In a conventional office, the setting of the front desk in the hall always creates a clear boundary between the office area and the public area, so there is no front desk in the space, but a large amount of blank space is reserved at the entrance, which forms a natural transition through the height difference of the steps and the guidance of linear light. In order to ensure the cleanliness of the top, we hide the air conditioning outlets around the top shape.Conceal messy equipment ends with black stainless steel equipment straps.
The two functional spaces do not interfere with each other by using the enclosure of the suspended modeling wall of the entrance hall. In the office area, we hope to break the traditional sense of closed order and create a relatively free office environment as far as possible. Open office is also conducive to interaction and efficient collaboration among employees.

We divide the exhibition hall with different elements and materials. In the exhibition hall area, three elevators are set in a fixed space. Each block is coherent and does not restrict each other. The whole space reveals a modern and simple atmosphere. The suspended acrylic exhibition shelves and hollow walls increase the interest and visual effect of the space, creating a collection of office, exhibition and communication.In the shuttle of changing scenery step by step, the communication between people and space and products is completed.
In order to add more interest, in addition to the black, white and gray background, a touch of red is extracted from the color composition to jump out of the space, and a higher saturation is deliberately retained in the design to form the enclosure and interspersed changes of the space block. The combination of log materials in different spaces allows people to relax and enjoy the comfort of the environment freely.

The design of the meeting room is expected to break the convention, and the traditional use of meeting space is inefficient. The new conference room uses sliding doors to meet multi-scene applications, which is a multi-functional space that takes into account multi-person meetings, live events and sharing salons, and also has the best urban landscape vision.
For us, it is a basic requirement to complete the functional layout according to the needs of the owner. On this basis, with space as the medium, using the most refined design language to express the artistry of space is the direction we pursue. The whole work is full of rational beauty, without superfluous elements or superfluous decoration. It has injected a brand new image into the brand.It makes people's attention focus on product selection and new space experience.

Agency: SUKONG DESIGN

SUKONG DESIGN is a cutting-edge space design company.
It is named "Su Kong", hoping to use "Su" to represent our humble heart and enterprising learning attitude. Emptiness is used to express a kind of thought, an aesthetic and a spiritual world outlook. This is also our core design philosophy, and the goal is to create first-class design.
We hope to integrate localized things into the world, devote ourselves to expressing the rhythm of space with concise and elegant design language, and give more expectations and surprises to space.
Our project practice covers a wide range of new retail space, new office, historical building renovation, customized housing, life aesthetics and other diverse types, aiming to bring together diverse thinking and explore the infinite possibilities of architectural and spatial design.
We are a group of dynamic, passionate and collaborative design team, looking forward to gathering more partners with common ideals, and striving to become one of the most influential cutting-edge design groups in contemporary China.

2022