GRAND PRIX DU DESIGN PARIS 2022
GRAND PRIX DU DESIGN PARIS 2022

SILVER Prize of Hotel Club Space

Yuanshe Raoshu
PROJECT INSTRUCTION

INFORMATIONS


Yuanshe Raoshu is in the mountains of Songyang. The road to the residence is the old Tea-Horse road, which is still full of grass and trees. There is an ancient tree in the sky for hundreds of years at the intersection. Under the tree is a small temple with very good rumors. On both sides of the road are farmlands and tea gardens. There are abundant herbs in Songyang. Along the way, you can see green hills, bamboo forests, wind blows, road fatigue. And it vanished into the mountains.

PROJECT INTRODUCTION

INTRODUCTION


Shen Hui, a poet of the Song Dynasty, once described Songyang in his poem "The First Solution to Songyang": "Peach Blossom Source is the only place where there is no other danger." Standing on the viewing platform of the residential quarters overlooking the mountains and valleys, you will feel that the "Peach Blossom Source" depicted in the poem is the immediate scene. "Be loyal to nature, blend in the mountains" is the original intention of the site selection, but also the biggest selling point.
The open-air swimming pool is facing the green hills.
The Hanshu village where Yuanshe Rangshu is located is located in the high mountains over 800 meters above sea level, surrounded by continuous green hills and clouds all the year round. You can see the villages and fields in the distance at a glance.
Under the embellishment of rammed earth wall, barrier stone and logs, the appearance of the residential quarters is simple and generous.
They wrapped up the whole village so that the whole residential quarters could be perfectly integrated with nature. Buildings were scattered layer by layer according to the mountain topography. Rammed earth walls, barriers and small green tiles of traditional buildings in Songyang were also used properly. The rare centuries-old trees in the village were also included in the architectural layout. The houses were spread around the ancient trees and imitated. Buddha takes ancient trees into his bosom, which is also the origin of the name "Yuanshe Lanshu". If viewed from a distance, the dormitory is like an ideal village embraced by mountains and rivers, hidden in the mountains.
Although dormitories are hidden in the mountains, there are many linguistic implications in the south of the Yangtze River. There are 17 guest rooms planned for boarding and lodging. The style of the guest rooms corresponds to the local culture of farming and reading in Songyang.
The corner of the guest room is full of the fragrance of books, reminding us of the leisure life of the ancients, "low paper sloping idle grass, fine milk drama tea" in the clear window.
There are desks, bookshelves and tea tables in the room, as well as clean supplies on the desks. Furniture furnishings are made of walnut with texture. Every room has a view terrace facing the green hill, curtains rolled, the green hill outside the window is like a picture scroll embedded in the room, like the "green Hill painting screen, boiling water and boiling tea" mountain living situation in Langyage Pavilion in Langyabang.
In terms of service, the original house has also achieved the ultimate, the smart home, high-end bedding, toiletries, carefully designed fragrance fully reflects the feeling of wild luxury.
In the public area, there are open-air thermostat pools, cafes, small bars, a long-life bookstore, as well as high and low open view terraces. There is also a restaurant in the dormitory. The local cooks in Songyang are invited. The local dishes are mostly made in Songyang. The cooking style at home is very warm.
It is the cold early autumn season when local beef is simmered on a small warm stove, coupled with rare wild vegetables in the city, which is an unforgettable mountain food.

Liang Fei

Creative Director, Partner, Chaoyu Design Firm, Suzhou Graduated from Nanjing Academy of Art in 2014, majoring in Architectural Animation Awards: 2019 ID+G Gold Creative Award Home Design Gold Award 2019 ID+G Gold Creative Award International Innovative Design Award for Catering Design Two Golden Hall Awards for Excellent Restaurant Space in 2018 2018 Jinteng Award TOP100 Excellent Award of 2018 IWF International Fitness Space Design Competition 2008 Asher Award Gold Award for Restaurant Space Design The second prize of commercial space program category of Huading Award for the 11th Expo in 2016 2016 CBDA Design Award Bronze Award Design Award for Original Works in 2016 China Building Space Design Competition

WANG XING

Art Director, Partner of Suzhou Chaoyu Design Firm Graduated from Environmental Art Department of Suzhou Vocational University in 2013 Awards: 2019 ID+G Gold Creative Award Home Design Gold Award 2019 ID+G Gold Creative Award International Innovative Design Award for Catering Design Two Golden Hall Awards for Excellent Restaurant Space in 2018 2018 Jinteng Award TOP100 Excellent Award of 2018 IWF International Fitness Space Design Competition 2008 Asher Award Gold Award for Restaurant Space Design Excellent Office Space Design for the Golden Hall Award in 2015 2012 Chinese Young Designer Award

2021