GRAND PRIX DU DESIGN PARIS 2022
GRAND PRIX DU DESIGN PARIS 2022

INNOVATION Prize of Mansion Villa

World International Mansion
PROJECT INSTRUCTION

INTRODUCTION


One question?
A Japanese designer once said so
He wants to design objects that "don't need an instruction manual, just know how to use them based on human nature and habit."
This could have been the simplest thing, in today's increasingly intelligent age, slowly become inexplicable complex.
People often carry thick instruction manuals to guide their lives.
We have to ask, what is good design?
A case study!
House owner after several comparisons, choose the whole case trusteeship service, this in hou house a shed is not a new thing.
The difficulty is far more profound than when party a's father smiles in front of us and says, "change here, change there, change everything".
Looking back on this process, I was delighted to meet a special house type and a homeowner with a clear understanding of the home. The fate of carte Blanche started from this, and such projects have accumulated extraordinary experience in the future. Let's visit her home.
Use: private residence
Design style: modern simplicity
Program design: hou house a shed
Project execution: large tuantuan project
Project photography: li Ming

PROJECT INTRODUCTION

DESCRIPTION


structure
The owner's house has four floors.
What is special is that the first and second floors are normal duplexes, and the third and fourth floors are towers on the roof.
demand
The owner is currently living alone, and there are parents and family to stay behind.
A girl who travels far and wide has been to many places.
Different living experiences give rise to different life experiences, and gradually clear their own cognition of home, giving birth to a more passionate love of home.
design
With sufficient communication and preparation, the designer clearly divided the functional design of each floor for the owner.
First floor: for leisure and entertainment, while keeping two bedrooms as guest rooms
Second floor: the whole floor is reserved for the owner
Third floor: kitchen and dining room
Fourth floor: multi-functional gym
On the first floor
Party, casual dining
Want banquet guest, the world that thinks oneself again is not disturbed, the first floor is best choice, stylist gets through unnecessary partition wall, determined stair position afresh, create the life space with more easy communication and communication for habitant.
/ / porch
Relax without too much decoration
Clean and unadorned, this home is a private island, drawn away from the fast pace of modernity.
After stylist gets through partition, rebuilt a rotate stair, and the bearing structure of original stair is porch by instead show an area, weakened the insecurity of face to face sitting room.
Dolls and souvenirs from the owner's global collection are displayed here.
Light wood color and bright white collocation, low-key and gentle, suitable for the application of large area of the background color, garnet B&B Italia sofa and hermes scarf, is the only exposed decorative ideas within the space.
· hermes equestrian competition series silk scarves are one of the owner's favorite collections, which are mounted and painted by a house team.
Since the main dining room and kitchen are located on the third floor, the designers have added an open west kitchen area and island to meet casual dining and afternoon tea on the ground floor.
Avoid too much adornment, focus on the functional function of space design and furniture itself, it is the design of the heart.
Curved stair resembles an elegant and independent black swan, it lets a function wander in the design feeling, the aesthetic feeling of smooth shadow also is born accordingly.
the sitting room
Wall of setting of TV of one side dark gray, differentiate the area that gives outside and meeting a sitting room, its backside, it is porch shows an area place, both form natural screen, the area that receives a visitor is retaining privacy.
The living room discarded all the bright colors, compared to hospitality, it is actually more suitable for solitude, but also can bear the burden of deeper conversation.
The thick and mad metope that becomes by array of stone platoon soldiers, had shallow weak sofa gentle contrast, natural evolution becomes the precipitation of vicissitudes of life of a kind of all previous and inside collect.
The calm of the heart, placid temperament, molded the disposition of the sitting room, also showed master individual character.
The one side of the sitting room is TV, another side the upper part of cabinet is hiding curtain projection, such design is redundant absolutely, every sofa is independent, movable, house advocate can be according to different activity and mood, will adjust the layout of sofa and azimuth.
With large glass Windows, it looks open, bright, and has large storage capacity, which is quietly hidden in the space.
Beauty and storage are not the ultimate goal of space. To promote people's healthy communication and get rid of material interference is of great significance.
Free conversation is very attractive, space can create such an atmosphere, when alone and thinking, when friends and family visit, become vivid communication and telling.
guest room
On the ground floor, behind the bustle, two bedrooms remain as guest rooms.
Here extremely simple, what do not lack again, adornment gives way to blank, give a person the purest rest space.

PROJECT INTRODUCTION

DESCRIPTION


On the second floor
A world of one person
The whole floor of the second floor is left to the owner for one person to use, the designer divides the space into bedrooms, large cloakroom, toilet, independent study, storage, sunshine tea room, laundry room. Meet the owners on the second floor of a variety of lifestyle.
/ / corridor
A winding staircase leads to the bright second floor, where the dark grey stone continues naturally, wrapping a large storage space.
Look to corridor from the study at the moment, transparent glass blurred the boundary of the space, let this one layer have more intense exclusive feeling.
Corridor serves as moving line, connect the flow of a few rooms, the two glass that show on the right side move a door, it is the entrance of sunshine teahouse and study respectively. At the end is another hermes scarf from the owner's collection, now a painting with meaning.
tea house
Skylights, sofas, plants, tea smells, a supply station at home, where do you want to go to relax?
With simple operating table and pool, it not only brings convenience to use, but also has a sense of ceremony.
On the third floor
In order to use the space more reasonably, the designer designed the straight staircase from the second floor to the third floor, bringing diverse feelings, and thus reaching the third floor of this pure place.
The tower structure brings a different feeling from the traditional kitchen, with long and narrow Spaces, which are designed by the designer, and various functions.
Open kitchen, small island, spacious dining table, this is the most authentic look of a kitchen.
If a meal is not a big deal, you have never been in awe of a moment when the sun is shining down on the table.
Conspicuous window, enter a home to ask the light nature enthusiastic ground, stylist did a capacious tatami mat along the window, here had the tender halo of dinning room of late night immediately again.
Compared to a piece of pure white, the use of top coating board, let the whole space more delicate. Spread the sunshine that come in, let this corner have the simplicity that cannot say to come out, all objects have the light and shadow of light and shade texture, the reality that tentacle can get.
It's pure. Just three meals a day. Eat well.
On the fourth floor Stepping up the stairs, the fourth floor is a space with many possibilities, which the owner currently defines as a multipurpose gym.
It has the same structure as the third floor, but with a different look. The unique advantage of the top floor is that light occupies every inch of space.
Designers also added a small shower room here, after the exercise, very intimate

Wuhan home embelish plan&design co., LTD., founded in 2010, specializing in high-end residential space in the private custom design and implementation as Wuhan lead life aesthetics, the founder of the household life style and leading, Wuhan home embelish plan&design a shekel adhering to the share life inspiration, encounter dream house enterprise concept, is committed to professional design, construction, form a complete set of products and services to the Chinese elite of the owner, the construction of comfortable and healthy high-end residential space for the user.