GRAND PRIX DU DESIGN PARIS 2022
GRAND PRIX DU DESIGN PARIS 2022

2019

INNOVATION Prize of Architecture Design

Lanshan island sea hotel
PROJECT

INSTRUCTION


Project location: lanshan district, rizhao, shandong
Project scale: construction land area 47,263 square meters, construction area 18,416 square meters
Multi-island sea hotel is located in rizhao lanshan district, which has unique natural resources. The hotel is built by the sea. From the guest room overlooking the sea and sky can be seen. We want to express the sense of leisure when you are on holiday, a kind of quiet that broke away from blatant, it is different from general star hotel on temperament. The lobby of the hotel uses wood, rammed earth, terrazzo and other materials that can highlight the source, which can arouse people's inner zero distance communication to nature. The warm colors, friendly materials and open vision all make you feel the unique feeling here. The guestroom section takes into account the waterfront climate and visual diversity. On material and space modelling, undertook weather - proof processing. The design of soft outfit reflected diversity, let a person can experience the visional freshness more.

PROJECT

INSTRUCTION


Multi-island sea hotel is located in rizhao lanshan district, which has unique natural resources. The hotel is built on the sea. From the guest room overlooking the sea and sky can be seen. We want to express on the design when a kind of holiday leisurely, a kind of quiet that broke away from blatant, it is different from general star hotel on temperament.
The lobby of the hotel USES wood, rammed earth, terrazzo and other materials that can highlight the source, which can arouse people's inner zero distance communication to nature. The warm colors, friendly materials and open vision all make you feel the unique feeling here.
The guestroom section takes into account the waterfront climate and visual diversity. On material and space modelling, undertook weather - proof processing. The design of soft outfit reflected diversity, let a person can experience the freshness on more vision.

Yazheng Liu

INNOVATION Prize of Architecture Design

Flying
PROJECT INSTRUCTION

DESCRIPTION


The project is located at Jiangyin city, the center of the Yangtze River Delta urban economic planning zone. The Yangtze River Delta is the largest economic development planning zone in East China. The Yangtze River is China's largest river, and it has nurtured the advanced Yangtze River Economic Belt. Jiangyin is located on the edge of the Yangtze River. Designers use the advantages of geographical location to create an urban art experience center, which symbolizes the expectation for the city’s future development. It is hoped that it will represent the development and take-off of the city in the Yangtze River basin, and lead the Jiangyin citizens to witness the leap of the city. Therefore, it is named as the "Flying”.
This project is an integrated design that combines architecture, interior, landscape, and soft design. The whole design concept revolves around the “flying over the water surface”, introducing the natural elements of the Yangtze River water into the pool landscape. In this case, two large building blocks were designed, from one building to another, and the overall structure presents high and low moving lines. Moving through the winding path, we’ll see the city exhibition hall in the main display area, forming a multi-functional space in a surrounding structure.
Looking at the whole building, the design of the structure is like a pair of flying wings, full of power and rhythm. The cantilever structure is adopted, and no column net is seen from the appearance. The exterior material is made of white and gray aluminum plate with beige marble, which makes the geometric shape run through the indoor and outdoor space. Through the turning and interweaving of the body block, the space-sensing air permeability is formed, which weakens the boundary between the inner and outer space, and at the same time creates a different functional space.
Entering the city exhibition hall from the entrance of the building, and stepping up, you will come to the independent multi-functional display area. As an important display area of the case, the wooden facade material continues the geometric elements outside the building, with large glass walls. The curtain wall gives people unlimited landscape enjoyment, which is the best way for people and space to communicate. The central location of the recreation area is designed as an independent landscape. As a highlight, the central landscape is designed with a back-shaped slope that connects to the lo
In the combination of the two major building blocks, the surrounding spatial moving line includes a large area of waterscape, and the designer uses modern landscaping techniques to explore the interaction between architecture, humanities and the environment. The center of the waterscape is designed with a quiet path that runs through the multi-functional display experience area. The mirrored infinity pool on both sides of the trail serves as a unique natural landscape, strengthening the overall relationship between the building and the water symbiosis. The natural water storage steps weakens he height difference between the lake scene and the aisle and shows the rhythm and layering between the spaces.

Kris Lin

CNAM obtained a master's degree in architectural management from France. In 2001, (KLID) Kris Lin International Design office was founded in Shanghai, dedicated to the field of architectural interior space design. In 2006, he published a collection of his personal works, "KLID vision".

Engaged in professional design for 20 years, has been committed to architectural design, interior design and landscape design of continuous research and innovation. Always adhere to the original, KLID all projects are personally design by Kris Lin. In the international major professional design competition has repeatedly achieved good results. By February 2019, KLID has won 713global awards, including 582 international awards and 131 domestic awards.
In the list of A'design award winning designers, I won the third place in the world and the first place in China among more than 4255 domestic and overseas designers and design agencies with A score of 210
According to the Winner Ranking of International Design Awards, with a total score of 900 points, the Winner will be ranked the ninth in the world and the first in China in interior architecture
2. Since 2008, it has won more than 713international design awards. The following are selected:
Won the German REDDOT (REDDOT) industrial design field award 6
Won the German IF design awards a total of 7
Won the Italian A 'design award for 8 consecutive years, with A total of 59 awards
The first place in China in the 2017 world design ranking
6 on the 2017-2018 world designer of the year list
ANDREW MARTIN, a five-time academy award winner in the design industry, won the international interior design award in London
Won the FX international interior design awards in London for three consecutive years, and won the WINNER of the year twice
Won the SBID international interior design award in London for 7 consecutive years, with a total of 18 awards
Awarded the HOSPITALITY design award in New York for two consecutive years
Won ID magazine's BEST OF YEAR interior design award for 7 consecutive years with 8 awards
Won the GOOD design awards of 2015 and 2018 in Japan
Won the APIDA Asia Pacific interior design award in Hong Kong for 9 consecutive years, with a total of 14 awards
Won 28 awards of Los Angeles INTERNATIONAL DESIGN awards in 5 years, 6 of which were gold awards
6 consecutive years in the BBS AWARDS for outstanding European architecture (LEAF AWARDS)
6 consecutive years won the German design awards, a total of 30 awards
Won the us SPARK award for 6 consecutive years, with a total of 28 awards

INNOVATION Prize of Hotel Club Space

Transformation of an old laundry house into a design studio and fashionable residential accommodation
PROJECT

INFORMATIONS


Originally a corner businessman of high-rise residential buildings in the 1990s, the old and dilapidated laundry shop has a space of about 120 square meters on the second floor. After transformation, the first floor is transformed to a design studio and the second floor turned out to be a fashionable residential accommodation in the city.
The first floor is a reception area in the public area, where independent workspace is set up. The public area acts as a way for residential guests and does not interfere with each other in the independent office space.
On the first floor, a small toilet was designed craftly within very limited space below the stairs.
The second floor is a comfortable suite with one room, one hall, one kitchen and one bathroom. The original pipes are skillfully used to set up adequate reception function. The irregular space of the household type was redesigned to a regular square space by a new-built projector screen wall and an independent linen room, which improves the comfort experience as well as solves the functional problems of residential operation.

Designer: Nicole Cheng

Nicole Chen, the founder of One Owns Design studio, once worked in the design management department of China Resources Land, and then founded One Owns Design, adhering to the principle of "Meticulous the essence of things, make life an ideal appearance" design concept, engaged in prototype rooms, hotels, boutique residential and other high-end customized design services for 15 years.

INNOVATION Prize of Hotel Club Space

Wangpo Lodge
PROJECT

INFORMATIONS


The overall setting of the project is "home in the valley", which aims to create a quality creative resort space. The focus of this project is to borrow the scenery - better communicate with the natural environment through large area of floor to ceiling windows, and introduce the beautiful scenery given by nature into each room. The room should be reduced as much as possible, and the main space should be built with logs corresponding to the nature. Because this project is The original residential buildings are disassembled, so the overall area is limited (affected by the foundation area). Under the premise of not exceeding the red line, they are refitted. One room, one hall, half virtual and half solid space shielding are used to realize the division of functions. In the design and material selection, logs and environmental protection plaster are used as the main materials. The mat curtain coarse cloth is interspersed among them, and the curtain fabric is made of cotton and linen , environmental protection and nature.

Designer: Jia Caihong

Innovation Prize of Hotel Club Space

Nine habitat clause
PROJECT

INFORMATIONS


Design concept: Jiuqi bieyuan Art Hotel metaphors the Chinese soul, national clothes and modern bones in terms of design style and positioning, which makes the international integration of Guizhou Ethnic Culture and B & B incisively and vividly.
The whole space moving line is winding, easy to move and attractive. Each space is not only independent of each other, but also uses modern techniques to borrow scenery, so that they are separated from each other, closely linked, and have interaction and dialogue.
The designer expresses the emotional experience of the B & B hotel space with more humanistic feelings. The exquisite and elegant oriental wisdom makes people linger. People in this life, need a period of such elegant quiet good time, away from the complexity of the city, return to the simple mountain years, people who understand the yard, must understand life.

Designer: Li Xiong Ming

INNOVATION Prize of Hotel Club Space

Chang le wei yang
PROJECT

INFORMATIONS


cealess happiness
In the east of Changle, Weiyang is the neighbor, so it is called Changle Weiyang. Hanwadang has a "happy future", meaning: infinite happiness, unlimited happiness. Just as I built this homestay, I wish those who live here have true feelings and deep feelings; I have good people to accompany me in this life, and I will be happy forever!

Designer: Meng Fanfeng

SILVER Prize of Hotel Club Space

Yuanshe Raoshu
PROJECT INSTRUCTION

INFORMATIONS


Yuanshe Raoshu is in the mountains of Songyang. The road to the residence is the old Tea-Horse road, which is still full of grass and trees. There is an ancient tree in the sky for hundreds of years at the intersection. Under the tree is a small temple with very good rumors. On both sides of the road are farmlands and tea gardens. There are abundant herbs in Songyang. Along the way, you can see green hills, bamboo forests, wind blows, road fatigue. And it vanished into the mountains.

PROJECT INTRODUCTION

INTRODUCTION


Shen Hui, a poet of the Song Dynasty, once described Songyang in his poem "The First Solution to Songyang": "Peach Blossom Source is the only place where there is no other danger." Standing on the viewing platform of the residential quarters overlooking the mountains and valleys, you will feel that the "Peach Blossom Source" depicted in the poem is the immediate scene. "Be loyal to nature, blend in the mountains" is the original intention of the site selection, but also the biggest selling point.
The open-air swimming pool is facing the green hills.
The Hanshu village where Yuanshe Rangshu is located is located in the high mountains over 800 meters above sea level, surrounded by continuous green hills and clouds all the year round. You can see the villages and fields in the distance at a glance.
Under the embellishment of rammed earth wall, barrier stone and logs, the appearance of the residential quarters is simple and generous.
They wrapped up the whole village so that the whole residential quarters could be perfectly integrated with nature. Buildings were scattered layer by layer according to the mountain topography. Rammed earth walls, barriers and small green tiles of traditional buildings in Songyang were also used properly. The rare centuries-old trees in the village were also included in the architectural layout. The houses were spread around the ancient trees and imitated. Buddha takes ancient trees into his bosom, which is also the origin of the name "Yuanshe Lanshu". If viewed from a distance, the dormitory is like an ideal village embraced by mountains and rivers, hidden in the mountains.
Although dormitories are hidden in the mountains, there are many linguistic implications in the south of the Yangtze River. There are 17 guest rooms planned for boarding and lodging. The style of the guest rooms corresponds to the local culture of farming and reading in Songyang.
The corner of the guest room is full of the fragrance of books, reminding us of the leisure life of the ancients, "low paper sloping idle grass, fine milk drama tea" in the clear window.
There are desks, bookshelves and tea tables in the room, as well as clean supplies on the desks. Furniture furnishings are made of walnut with texture. Every room has a view terrace facing the green hill, curtains rolled, the green hill outside the window is like a picture scroll embedded in the room, like the "green Hill painting screen, boiling water and boiling tea" mountain living situation in Langyage Pavilion in Langyabang.
In terms of service, the original house has also achieved the ultimate, the smart home, high-end bedding, toiletries, carefully designed fragrance fully reflects the feeling of wild luxury.
In the public area, there are open-air thermostat pools, cafes, small bars, a long-life bookstore, as well as high and low open view terraces. There is also a restaurant in the dormitory. The local cooks in Songyang are invited. The local dishes are mostly made in Songyang. The cooking style at home is very warm.
It is the cold early autumn season when local beef is simmered on a small warm stove, coupled with rare wild vegetables in the city, which is an unforgettable mountain food.

Liang Fei

Creative Director, Partner, Chaoyu Design Firm, Suzhou Graduated from Nanjing Academy of Art in 2014, majoring in Architectural Animation Awards: 2019 ID+G Gold Creative Award Home Design Gold Award 2019 ID+G Gold Creative Award International Innovative Design Award for Catering Design Two Golden Hall Awards for Excellent Restaurant Space in 2018 2018 Jinteng Award TOP100 Excellent Award of 2018 IWF International Fitness Space Design Competition 2008 Asher Award Gold Award for Restaurant Space Design The second prize of commercial space program category of Huading Award for the 11th Expo in 2016 2016 CBDA Design Award Bronze Award Design Award for Original Works in 2016 China Building Space Design Competition

WANG XING

Art Director, Partner of Suzhou Chaoyu Design Firm Graduated from Environmental Art Department of Suzhou Vocational University in 2013 Awards: 2019 ID+G Gold Creative Award Home Design Gold Award 2019 ID+G Gold Creative Award International Innovative Design Award for Catering Design Two Golden Hall Awards for Excellent Restaurant Space in 2018 2018 Jinteng Award TOP100 Excellent Award of 2018 IWF International Fitness Space Design Competition 2008 Asher Award Gold Award for Restaurant Space Design Excellent Office Space Design for the Golden Hall Award in 2015 2012 Chinese Young Designer Award

2021