GRAND PRIX DU DESIGN PARIS 2022
GRAND PRIX DU DESIGN PARIS 2022

SILVER PRize of Cultural Office

Super Nature Lab
PROJECT INSTRUCTION

INFORMATIONS


Location:jiadeshangcheng, jinlianglu,Shunde,Foshan, China
Client: Super Nature Lab
Design Firm: Super Nature Lab
Project Architect: Zhiwu Huang、
Design Team: Wenlang Liang、Jiahao Feng
Building Area: 200㎡
Design Period: 04/2018-06/2018
Construction Period: 07/2018-10/2018
Photography: Zuoxiaobei (Enwan photography)

PROJECT INTRODUCTION

INTRODUCTION


This is the project of the working space of Super Nature Lab. It was originally a store space with a storey height of 6m and has been divided into two storeys with a steel sandwich panel. The ground floor is the T.E.M.P art space, outfitted with a bar, meeting space, washrooms and exhibition installations, while the mezzanine floor is used as the daily working space of Super Nature Lab
The design conception is that the ground floor where the T.E.M.P art space is located has a variety of functions and can be used for different purposes such as conferences exhibition, office, entertainment, and product display. Therefore, a glass movable Meeting box is set up, which can be moved based on the layout of the meeting space so that a variety of different scales of space can be created and diverse spatial arrangements can be made.
In order to ensure that the ground floor is pillar-free, the construction of the steel sandwich panel adopts the structure of self-designed steel hanging pillar. Meanwhile, the interactions and communications between the ground floor and the mezzanine are strengthened by the hollow hole on the second floor. Thanks to these holes, the middle section of the ground floor is better lighted, and the ventilation of the entire space is improved.
At the front and back of the building, a large area of glass is installed to ensure that there is sufficient light in the interior space. Moreover, the most unique feature is the long horizontal window that provides a wide view of the large greenery landscape around the building.
As for the materials used for the design, we hope to preserve the original appearance of the concrete, steel mezzanine floor and plywood. The touch-up details are showed directly , and the appearance directly expresses the beauty of the structure. With a large area of vacant space, the entire space reflects a rational and simple feeling.

Wilson WonG

Director & architect of Super Nature Lab

2021