GRAND PRIX DU DESIGN PARIS 2022
GRAND PRIX DU DESIGN PARIS 2022

SILVER Prize of Commercial Space

HIIT Training Center
PROJECT INSTRUCTION

INFORMATIONS



Project Name: HIIT Training Center
Design Scope: Interior Space Design
Project Location: Tianhong Shopping Center, Intersection of Xixiang Avenue and Xinhu Road, Baoan District, Shenzhen City, Guangdong Province
Project Area: 373 square meters
Cost: 1.2 million RMB
Company Name: Shenzhen Storybox Interior Architect Design Co.,Ltd.
Assistant Designer: Jane Fang, Jinbin Wu
Software Design: Jane Fang
Design Cycle: February, 2019 - April 15, 2019
Open Time: May, 2019
Main Materials: Artificial stone, Terrazzo ceramic tile, Stainless steel
Photography Team: Regimental Commander Studio, SIAD

PROJECT INTRODUCTION

INTRODUCTION


In the age of this information explosion, one of the most important qualities of a person is independent thinking. Never be confined to the trend, always adhere to the style, and put aside distractions to choose a really suitable for their own way of life. The big health industry in China has become the future industry with the greatest potential for development. The "Implementation of the Healthy China Strategy" is brewing and forming a huge blue sea market (the unknown market to be developed).
From the perspective of spatial concept, when the designer first stepped into this blank room which had nothing, a scene emerged in his heart: the Roman Colosseum. Today's civilized world is certainly not as barbaric as the Roman era, but the challenge of competition for commercial survival has never ceased. For a person, the biggest opponent in the competition is actually himself. However, the inertia competition, which relies on following the rules by heart, indicates the original intention of extricating from the dead cycle of traditional industry.
At the beginning of the spatial planning in this case, the owner and designer considered the spatial layout and superposition use from the rational consumer demand, in order to achieve the reasonable return on the cycle. Therefore, spatial efficiency is also an important core part of this project. When the designer took over the project, he was faced with not only a conceptual solution, but also the research and development of a space category. After fully understanding the new retail business model of AIMO HIIT training center, the designer has made the corresponding improvement and optimization in the functional area ratio.
。 This case is the extension of urban space in the indoor, the blending of street culture and interior. It breaks the traditional boundaries and realizes the new discussion of urban life concept and lifestyle in space design.
The designer has been thinking about what kind of spatial atmosphere design should bring to people, to create a place of burning passion for those who want to achieve their own goals. Because in the face of their inertia, most people are easily defeated without fighting. Therefore, the circular arch of the Roman Colosseum with deep meaning and ceremonial sense has become one of the design symbols of this case. The designer uses modern space design language, starting from the extreme of the color world, in addition to the bold attempt to control and restless contest, but also intertwined with the emotional complementary spatial feelings, promote emotional communication and thought collision at the same time, create a spiritual space that allows people to get a sense of life.
The internal design follows the functional requirements to achieve an intensive and mobile integration layout. Designers use ingenious virtual and real methods to separate the space, and combine metal, stone and other raw materials to integrate art and industrial style into the whole space. While emphasizing the relationship between curves and straight lines, it also echoes the theme of the Roman Colosseum elements. The smooth lines and steady texture not only endow the whole design with rich layers, but also represent the spiritual orientation and aesthetic interest of modern people.
Entering the space from the entrance, the dynamic and static partition divides a public walkway into two parts with two glass partitions. This is a walkway with strong sense of ritual. As a linear space, it is also the main axis of the whole space. From here, you can enter the water bar area, leisure area, classroom, changing room, physical examination room, gymnastics room and VIP room. The transparent and private open space allows all members to have a full view of the sports scenes in the leisure negotiation area.

From the perspective of spatial concept, when the designer first stepped into this blank room which had nothing, a scene emerged in his heart: the Roman Colosseum. Today’s civilized world is certainly not as barbaric as the Roman era, but the challenge of competition for commercial survival has never ceased. For a person, the biggest opponent in the competition is actually himself. However, the inertia competition, which relies on following the rules by heart, indicates the original intention of extricating from the dead cycle of traditional industry.
This case is the extension of urban space in the indoor, the blending of street culture and interior. It breaks the traditional boundaries and realizes the new discussion of urban life concept and lifestyle in space design.
The internal design follows the functional requirements to achieve an intensive and mobile integration layout. Designers use ingenious virtual and real methods to separate the space, and combine metal, stone and other raw materials to integrate art and industrial style into the whole space. While emphasizing the relationship between curves and straight lines, it also echoes the theme of the Roman Colosseum elements. The smooth lines and steady texture not only endow the whole design with rich layers, but also represent the spiritual orientation and aesthetic interest of modern people.
Entering the space from the entrance, the dynamic and static partition divides a public walkway into two parts with two glass partitions. This is a walkway with strong sense of ritual. As a linear space, it is also the main axis of the whole space. From here, you can enter the water bar area, leisure area, classroom, changing room, physical examination room, gymnastics room and VIP room. The transparent and private open space allows all members to have a full view of the sports scenes in the leisure negotiation area.
This designer emphasizes the contrast and conflict between dynamic and static, extreme materials and forms composition, restrained colors and abstract ideas in the space , and creatively brings a passion to everyone who comes here to realize himself.
In the age of this information explosion, one of the most important qualities of a person is independent thinking. Never be confined to the trend, always adhere to the style, and put aside distractions to choose a really suitable for their own way of life. The big health industry in China has become the future industry with the greatest potential for development. The “Implementation of the Healthy China Strategy” is brewing and forming a huge blue sea market (the unknown market to be developed).
At the beginning of the spatial planning in this case, the owner and designer considered the spatial layout and superposition use from the rational consumer demand, in order to achieve the reasonable return on the cycle. Therefore, spatial efficiency is also an important core part of this project. When the designer took over the project, he was faced with not only a conceptual solution, but also the research and development of a space category. After fully understanding the new retail business model of AIMO HIIT training center, the designer has made the corresponding improvement and optimization in the functional area ratio.