GRAND PRIX DU DESIGN PARIS 2022
GRAND PRIX DU DESIGN PARIS 2022

Best of Office Space 

Henglong Square Office Space
Designer / Agency
Category
Award
Share this project
PROJECT

DESCRIPTION


Project Name: Henglong Square Office Space
Location: Henglong Plaza Office Building, Kunming, Yunnan Province.
Location: Henglong Plaza Office Building, Kunming, Yunnan Province.
Chief Designer: Guopeng Su
Assistant Designer: Xiaotong Ruan
Area: 378㎡
Cost: 2.75 million
Design Start/Due: November 10th, 2021 - December 20th, 2021
Completion: July 20th, 2022
Main Materials: black sandblasting stainless steel, mirror stainless steel, titanium sandblasting stainless steel, rock plate, gradual art glass, wooden wallboard, lamp film, art paint
Client Name: Huachen Chuangyuan Capital
Photographer: Guang Ji
This project is the office space of a financial company. In the early stage of design, we analyzed the financial company and sorted out the design ideas, defined the concept of space as "passing through"; The space form is set as a ring-island space linking multiple independent space forms, making the space present a quiet and soft sense of belonging.
The use of subspaces in space design to form spatial penetrations and structural penetrations between different spaces. The space not only achieves a clever fusion of movement and stillness but also forms an independent and intermingled modern office space environment.
The lobby space is presented through the initials HC deformation of the enterprise name, and the luxury mirror material used on the top of the front desk structure extends the space upside down, forming a rhythm of spaces between people and shadows moves.
The vestibule space is set up in the middle of the whole space, with black and white gold as the main tone for space design, using three colors of metal as the main material,the use of blue in the space in dots breaks the original calmness and gives each person in the space some more inspiration. Using blue in the space in dots breaks the original calmness and gives each person in the area more inspiration. At the same time, everyone who works in this space can feel a state of freedom, space and space can blend freely with each other.
The structural elements at the top link the open spaces, the form and beauty produced by the constant interpolation and combination of forms awaken the infinite possibilities of technology and art;The area also offers a panoramic view of the distance through floor-to-ceiling windows, truly experiencing an office in the sky with the stars. Access to the separate office area is through the gallery, and the independent office area creates a quiet and advanced atmosphere.
At the end of the passage is a leisure tea drinking space hidden in the interior, sipping tea, watching the scenery, and discussing here enable everyone in the space fully feel the purity of the whole space, the warmth of the design inspires people to pursue the meaning of work.

Designer: Guopeng Su

2022