GRAND PRIX DU DESIGN PARIS 2022
GRAND PRIX DU DESIGN PARIS 2022

Villa Space

Best of 

Soft Day
Designer / Agency
Category
Award
Share this project
PROJECT

DESCRIPTION


According to the characteristics of internal and external space environment, abstract a kind of characteristics, convey a kind of life aesthetic and embody the connotation of humanistic spirit.
Create an atmosphere and breath that people can feel, reduce a lot in a small space, and enrich it in a large space, so as to make its Shu Lang smooth and retractable.
Free, bring people the enjoyment of beauty.

This case is a 480-square-meter apartment with indoor swimming pool. The height of the swimming pool is 6 meters, which is symmetrical from left to right, with convection from north to south.According to customer's requirements, the space will be used reasonably.

Designer: Wu Li

2019 Golden Mark Design Competition Villa Real-life Silver Award
2019 Golden Mark Design Competition Villa Mansion Creative Silver Award
2019 Gadi Award Professional Group Furnishing Art Excellence Award
China Cotton Tree Award, Best Pioneer in the Most Beautiful and Luxury Space Award
TOP10 Excellence Award for Old House Renovation in 2020 Hongding Award

Best of 

SU BAI
Designer / Agency
Category
Award
Share this project
PROJECT

DESCRIPTION


Time is sweet, time is fragrant, time is flowing. The green of youth and the fragrance of old age leave a beautiful life track in every moment.
Quietness is a kind of connotation. It is a relief of "picking chrysanthemums under the East fence"; It is a indifference of "originally nothing, where to cause dust", and it is also an emotional appeal that we want to convey in space. A large area of plain color, elegant and advanced, combined with the texture of the material, to create an elegant and comfortable senior atmosphere. The technique of leaving a large area of white space with natural bluestone brings a modern freshness. The collision of different materials makes the space full of level changes.

Time light, color, material adhering to the natural truth, create a pure and simple sense of warmth. The flowing light becomes the visual output focus of space, and presents different visual attention with the change of day and night. Natural wood, stone and bluestone are the most natural existence in nature. They are gentle and winding, and the utensils are full of strength in the warmth.
The design context is returned to the common feelings of nature, art and human, and gives a good life vision. Wood color builds a modern and quiet home atmosphere, and the wood color and cream white blend to the extreme, and the purpose is pure simplicity and nature.

The clean gray of the living room creates a quiet and elegant atmosphere, and the modern lines outline the artistic mood. Log elements are added to the space to make it more warm and comfortable. Light gauze introduces light into the room to create a relaxed and comfortable atmosphere. Ornaments are displayed everywhere, which is quite casual and reflects a sense of returning to tranquility in prosperity.

Up the stairs, the restaurant's log temperament is warm and moist, and the table is decorated with the same color art flowers. The elegant posture of plants decorates the table, making the overall atmosphere more fresh and lively, and opening a wonderful and harmonious dining time“ People need art and culture to enjoy city life. Decorate the space with natural logs and rattan furniture, render the atmosphere with paintings, and bring a natural and warm light feeling to your face.

The primary bedroom takes the lines and materials as the means of space aesthetic form to build a gentle sleep space. In the simple space, light and shadow, material and color balance each other, without excessive decoration, elegant and calm.

Nature is the best decoration. The green meaning is strong in the courtyard. The tall trees are showcasing the shade, making the courtyard the most beautiful place. There is TaoYuanming "leisurely see the South Mountain" feeling, reflecting the master living in the natural feelings of ancient times.
Space continues an elegant and calm attitude towards life, the overlapping and replay of light and shadow, and the pace of time, telling a beautiful story of art going deep into life.

Designer: JIANG YU SHENG

From 1982-1986, he worked in the Army Propaganda Department and studied in Zhejiang Academy of Fine Arts from 1986 to now
Jiangsu Original Decoration Engineering Co., Ltd Founder / Design Director, 2020-Present
Member of Jiangsu Provincial Interior Design Society
Awards: TOP100 International Influential Innovation Designer of the Year, 2021 Japan IDPA AWARD International Pioneer Design Award

Best of 

Wu Residence, Sheung Lam Court, Lam Wan, Jinhua
Designer / Agency
Category
Award
Share this project
PROJECT

DESCRIPTION


This case is located in Jinhua, Zhejiang Province, is a little scarce in the local High Green Rate single-block Villa Group. The original 600 square Gross leasable area, after the expansion to 800 square, the overall structure of the North High, south low slope villa, the main garden level can be understood as one floor, can also be understood as the basement level, a total of three floors, there were some unreasonable problems with the original structure after site exploration, including the staircase being located in a well-lit location on the south side of the house, an awkward and airless overhang above the dining room, and the original living room on the ground floor being a sunken living room, there are problems such as floor drop, after the project analysis meeting of number theory, we adjusted the original staircase location, according to the owner’s needs, reasonable arrangement of each floor’s functional space, we put the bedroom, living room, dining room, the Gym as well as the master bedroom are all placed in the best locations throughout the house with the bay extending south. These functional areas are also important spaces for the owner, other bathrooms, and the kitchen, stairs and other short-lived space or need walls around our placement to the north, forming a south space open, north space closed a large spatial pattern and ideas.

Since the owners are from the 1980s and the children are still very young, their first desire is to have a warm home. So from the moment the garage enters the house to the room, we have done a relationship of temperature progression, layer upon layer of escalation, the garage is treated with a relatively cool color space, clean, postmodern and futuristic, and as you enter the entrance hall, the temperature gradually rises and you reach the garden level through the stairs, which is a space for the host to meet guests for tea and a fitness SPA, we made the opening and closing space interspersed, not only ensuring a certain privacy, but also hoping that the space is more of a welcome, a sense of relaxation. The visual elements are added with some French floral details, and the exterior of the european-style building to a certain common frequency, part of the Olive Green and Tan upholstered furniture, as a decoration of the space, so that the space warm and design sense, along the white spiral staircase to the first floor, more attention to the parent-child relationship and the living relationship, the overall harmony is more warm.

In the bedroom area on the second floor, combined with the children's age, we have made a child's fun and Dream Children's room and the garden room, hoping to give the children a different childhood experience, the furniture are movable furniture, so as to adjust the soft clothing later in life. The master bedroom is designed as a three-bed bed structure. When the master wants to share a room with a child, the whole bed is wide enough space to rest and play. Loft space is also the creation of a Happy Planet Children's fun, combined with the owner's occasional manual needs, the layout of the workbench, e-sports area and children's play area, the rest of the loft space are used as storage space. The overall design has met the owners’requirements on the reception, electrical equipment and living details for children and the elderly from a functional point of view. The aesthetic form combines the modern, French and Nordic aesthetic qualities of space to a certain extent, to create a warm and delicate spirit of the harbor.

Designer: Chen Yao

In 2003, graduated in architectural design, engaged in architectural design for 2 years, engaged in interior design for 16 years

Best of 

Snow and Rhyme
Designer / Agency
Category
Award
Share this project
PROJECT

DESCRIPTION


It is a place to relax completely, which liberates people from the tedious life. The natural and concise colors and materials create a comfortable and pleasant atmosphere. The living room follows the minimalist openness and natural temperament, and applies hardness and softness to the space, creating a simple and powerful space order; The dining room and the teahouse are located in the same area, and the transparent French windows are selected to enjoy the snow in winter and the forest in summer, so as to realize the integration of scenery and architecture, and the integration of human and nature.

Designer: Kangming Chen

Founder of Minggu design studio
Co-founder of Yi cheng yi xian
Co-founder of Gongheshe Changchun subsidiary
Deputy director of Jilin young designers Committee
Asia Pacific Interior Design Senior Designer
The 7th French double faced God "gpdp Award" International Design Award International Innovative Design Award for home and residential space 2020 habitat Chinese design elite
Muse Design Award gold prize
Nomination for the 8th nesting Award
Kingdee award Design Competition gold prize
Kingdee award Design Competition Diamond Award
Huading Award Villa space gold prize
in-home award Top ten residential space designers in China
in-home award China Baijie living space designer
40 UNDER 40 China (Jilin) design outstanding youth
40 UNDER 40 China (provinces and regions) has been on the list for three consecutive years

Best of 

Nine Dragon Lake Villa
Designer / Agency
Category
Award
Share this project
Designer: Zhang Fei

Chef Designer of In Design Studio
Senior Interior Architect of China Building Decoration Association (CBDA)
Designer Award in Creative Architecture, China Building Decoration Association (CBDA)

Best of 

Haikou Air Villa
Designer / Agency
Category
Award
Share this project
PROJECT

DESCRIPTION


This project is located in the largest transportation hub in Haikou Hainan Provincial Political Science and Technology Cultural Center.
The project has 2900m2 indoor space and an outdoor terrace of 840m2, large landing glass, abundant natural light, an interactive relationship between architecture indoor and outdoor, so that everything is so harmonious.

More quality of life is determined by the inner state, there is no complex arrogance of the five flowers and horses, and there are many tranquil luxury outside the hustle and bust. In the pursuit of simple years, we tried to summarize in a subtraction. There are few items, textures and emotions let the more valuable, and the things in the inlaid thing become more meaningful.
Functiviously selected furniture furnished furniture, creating an elegant and unsatisfactory advanced.

Simple and luxurious, in the past is such a distant concept. Today, today, "Simple" and "Luxury" The concepts of "Luxury" are beginning to find a common point. We seem to have found some subtle balance, which will be a very different road.

Designer: Donny

He graduated from Shanghai Donghua University, the environmental art design and the industry and commerce management two degree later entered the Master of Trichi Design Management of Milan University of Technology, Italy, and experienced for 16 years.
In 2013, he created Shanghai Shangshan Indoor Design Co., Ltd.

Best of 

Poetry of Time
Designer / Agency
Category
Award
Share this project
PROJECT

DESCRIPTION


The protagonists of contemporary cities often regard home as a place of equal importance to both spirit and material.
Designers integrate the artistic style of magic capital into space, modern architecture and nature, without losing artistic style. The artistic conception of "eliminating complexity and preserving simplicity" and "combining virtual and real" breeds quality cultivation and connotation suitable for contemporary living environment. When a house is endowed with the meaning of home, it is no longer a place to live but a memory of life time.

Designer: Haochen Su

He uphold the responsibility of deconstructing space and improving aesthetics. Give space to life and art life.

Best of 

Yanlord Hai Ming Yuan Villa
Designer / Agency
Category
Award
Share this project
PROJECT

DESCRIPTION


Yanlord Haiming Academy, the pure villa district of Chongming Island, uses an international hotel-like texture to integrate nature into the design, creating an international urban aesthetics and interpreting the art of island living.

A large area of townhouses brings ample immersive holiday space experience. Elegant beige and calm Mocha, high-quality leather, marble walls and floors, add hotel-level exquisite luxury.
The clear floor-to-ceiling glass windows and the living plants in the living room and garden eliminate the boundary between life and nature. The color layout of the master bedroom maintains a certain visual continuity with the living room. The warm brown of wood color and the green full of vitality allow the body and mind to rest and nourish in the embrace of nature. The super-scale master bedroom space is large enough to accommodate a small family audio-visual corner. The light bamboo and rattan with a sense of breath, weave the laziness and comfort of vacation. Concise and calm black, white and orange, modern yet romantic. Pure and elegant white, soft curve decoration, glass windows on both sides, enclose a quiet and serene solitary space. The random flow of natural light and breeze realizes the dialogue between man and nature.

Agency: Maudea Design Studio

Founded by Wally Mau in Shanghai in 2011, MAUDEA design is a diversified design experience partner design firm, committed to providing international interior, home, commercial, graphic and product design services for first-class enterprises in different industries, and has won many international design awards. MAUDEA design adheres to the rigorous design attitude of creating a connotation space full of profound cultural heritage and rich emotion. With the design concept of globalization in mind, we believe that the design is not a representation, but a reflection of the state of mind so as to express the aesthetics in a meticulous and rich way. After 10 years of rapid development, MAUDEA design has nearly 200 team members. It has provided interior design and consulting services for more than 50 real estate groups, and has been highly recognized by Vanke, Sunac, Greenland, Jinmao, Xincheng, Xuhui, Renheng, Jindi, Zhongnan, Fuli, Zhengrong, Rongxin, Xinli, Jianfa, Midea and Lujin. In the Asia Pacific region, the firm also cooperates with world-renowned architects to create high-level and challenging cutting-edge projects.

Best of 

Landscape Fu
Designer / Agency
Category
Award
Share this project
PROJECT

DESCRIPTION


The location of the project in this case is Fuzhou City, Fujian Province, China. The owner himself is also engaged in the architectural design industry and values color, lighting, and beauty. The designer based on the needs of the owner: ingeniously blending ancient Chinese culture with modern Oriental, the green branches outside the living room, the Song Ci calligraphy and paintings behind the island in the dining room, the study design is simple and ancient, and the steady walnut color makes the whole space quiet and peaceful. The master bedroom is beautiful with color, Zen is expressed with flowers, and the heart is long in fragrant poetry. The owner and hostess all like modern Chinese style, except for the daughter, so when designing the daughter's room, it is necessary to avoid Chinese elements in the room, but also to achieve a unified style inside and outside the room. The color of the second bedroom is clear and elegant, and the color of the second bedroom is gentle and white and gray. Inclusive of every detail in the space. Therefore, the subject of this case is "Shanshui Fu".

Housing function and demand
Basement: To be equipped with audio-visual room, fitness area, bar storage room;
First floor: living room (requires TV) kitchen semi-open (requires middle island) bathroom does not require shower;
Second floor: set up daughter's room (second grade), study room, cloakroom, guest room, two toilets;
Third floor: set up master bedroom (large suite) cloakroom, study room (workbench) valuables storage room, bathtub;

The fusion of the extraordinary charm of ancient Chinese culture and modern oriental life, and feel the beauty of the combination of tradition and modernity. The interior design presents a contemporary and simple atmosphere, focusing on the experience of people wandering in the space, the space is patchy, the color is harmonious, and the interior and exterior scenery blend with each other.

Designer:Shanghai Wubei Landscape Design Co.Ltd

Polytechnic University of Milan, Brera Academy of Fine Arts, double master's degree.
Trainee of Space and Design Research Office, Department of Design, Faculty of Fine Arts, Tokyo University of the Arts.
Vice President of Fujian Interior Decoration Association.
Deputy Secretary General of the Design Professional Committee of Fujian Interior Decoration Association.
Deputy Director of the Interior Designers Association of Fujian Youth Development Committee.
The elites of interior decoration design in Fujian Province.
Awarded:
DESIGN FOCUS International Space Design Award·Annual Furnishing and Soft Decoration Space Design Award.
Japan IDPA AWARD International Pioneer Design Award TOP100 InternationalInfluential Innovative Designer of the Year.
Japan IDPA AWARD International Pioneer Design Award·Professional Award·Villa Space·International Pioneer Design Gold Award.
Japan IDPA AWARD International Pioneer Design Award·China-Japan Exchange Ambassador.
New China Design Award.
Xiamen Emerging Design Award.
Design concept: self-critical, repetitive, and subversive doing one thing: design.
Design motto: Knowing life is a necessary course for every designer, study hard, love life, and enjoy life.

Best of 

Building 8, Famous First Grade
Designer / Agency
Category
Award
Share this project
Designer: Ge Hu

Vice president of Yangzhou Design Institute of HA art Villa
Senior designer of Chinese interior architecture
Top 100 figures of Chinese home decoration design
China Baijie living space designer of the year
National villa designer of the year
Top ten space designers in Yangzhou
Design concept: For the design has a continuous exploration, people-oriented, create a perfect living space, deduce their own home decoration taste.

2021