GRAND PRIX DU DESIGN PARIS 2022
GRAND PRIX DU DESIGN PARIS 2022

Scenery planning

Best of Scenery Planning 

Nanchang Jiangling Xinli Platinum Center
Designer / Agency
Category
Award
Share this project
PROJECT

DESCRIPTION


The architectural elements continue to be integrated into the landscape space, with ups and downs, orderly and orderly organization, to realize the concatenation and reconstruction of elements. The original blocks are cut and staggered, resulting in the dislocation of architecture and space, with an infinite sense of visual extension. Taking geometry to the extreme and applying modern architectural abstraction throughout the project.
Design inspiration: Free life concept, open life style, fashion life attitude is the pursuit of most of the contemporary young people. The design of the project shows the ideal life of contemporary people through the smooth and continuous free folding line. The open space presents a natural and pure living atmosphere, in which people walk and stay, looking for more resonance with nature.
Design innovation: The project mainly includes "chasing the shadow", "looking at the mountain", "traversing the valley" and "looking for the forest", creating a poetic life where nature is higher than nature.

Agency: WEIMAR GROUP

Weimar Landscape Planning and Design Co., Ltd. ("Weimar Group"), founded in 2007, is headquartered in Shanghai, and has now set up offices in more than seven cities including Nanjing, Hangzhou, Chengdu, Changzhou, Shenzhen, Xi'an and Suzhou. There are branches and nearly 300 employees. Focusing on providing professional landscape planning and design services, in line with the design vision of Love's inside - design conveying care, starting from the four dimensions of land, heritage, technology, and human, it is committed to the natural environment and the built environment. Provide planning, design and management solutions, and become one of the leading teams in the landscape planning and design industry.
In addition to its continuous development in the design field, Weimar Design is also exploring ways of collaboration within and between platforms, aiming to fully implement the concept of integration. The Weimar software team independently developed the VR greening design software "EZLand" in the landscape design industry. It adopts advanced VR technology and Internet technology in greening design and its landing management and control, breaking the barriers between drawings and scenes and realizing the experience in virtual reality. Innovative practices in green space.

Best of Scenery planning 

Changsha The Carema Sales Center
Designer / Agency
Category
Award
Share this project
PROJECT

DESCRIPTION


Project Name: Changsha The Carema Sales Center
Location: Changsha, China
Developer: CITYSCAPE DEVELOPMENT
Design Team: Xu Beisi, Zha Xian, Kong Lingying, Liu Yijun, Miao Chao, Yang Muxin
Design Team: Shanghai Laurent Landscape Design Co., Ltd
Chief Designer: Jiang Wangye, Nie Min, Zhou Hao
Area: 17300 square meters
Cost: 36.93 million
Design Cycle: July 10, 2021 - October 10, 2021
Completion Time: Sep 2022
Main Materials: fuding black stone, bluestone slab culture stone, Chinese black imitation stone brick, sesame series imitation stone brick, Kunbo Bosi grey matt surface, Kunbo Karaka white brushed surface, Kunbo digital marble
Photographer: Yuanyang Photography
Nature and human emotions are connected as always. Changsha, a city surrounded by green mountains and lush rivers, is haunted by a flowing curve formed by the Xiangjiang River's waterways, sandbanks, beach islands, fishing boats, and waves.
This case is depicted in this instance as having a modern, minimalist design style. Designing an art meeting room that combines form and spirit, modern sense and natural perception, the designer draws on the foundation of Changsha's humanities and arts and integrates them with modern design techniques.
The sales center's design transfers the natural artistic atmosphere of landscape culture as well as the contemporary simple artistic sense from the outside to the interior, integrating both into the modern simple atmospheric architectural setting.
The design of the entrance is based on the canyon, representing the idealist's quest of and optimism for the natural world. The storefront signboard is an abstract representation of a bionic ship, with multi-dimensional curve variations on the facade and a half-moon form that transitions from wide to small. Curves, rhythms, and shifts abound along the 105-meter canyon greenway. The natural granite high wall mirrors the crashing waves, creating a dramatic sight. It is designed to allow individuals to fully immerse themselves in nature. The lush and harmonic sebiferum forest in the valley, along with the lovely plants and trees thriving in the shade next to the water's rippled scenery, combine to make for a surreal tour experience for people.
The finless porpoise mother and youngster playing scene inspired the creation of the Instagram-worthy location—IP sculpture Kiss of Finless Porpoise in SMILE Square. The 484 triangular mirror stainless steel pieces are used to create the 8-meter-tall sculpture. It portrays the scene of finless porpoises playing on their way home when combined with the square music fountain, fog forest, and built-in induction lights. In this connection, we can make a pilgrimage to the Kiss of Finless Porpoise at the end of the curved walkway that follows the terrain.
The sales center, the front square, and the canyon are all connected by the 900 square meter water body. The Xiangjiang River's historical ebb and flow is depicted by nature in the winding water line, succeeding layers of water, and the overlapping water curtain. Three floating boat sculptures, ripples, and a succession of stars looking the same as XiangJiang River on the water's surface confer people a wonderful fantasy..
The lobby hall is gray, with an 8.1-meter-diameter circular water feature that has a jumping water line that falls down in an organized rhythm. The disc waterscape's background is a dynamic poetic landscape frame.
The busy area is in stark contrast to the scenery of the natural creative conception both within and outside the glass curtain wall. The placement of the three falling water features looks ideal. The sound of babbling water emphasizes the peaceful and comfortable living, changing with the evolvement of four seasons.
Along the trail, we enter the subterranean club courtyard. An art sculpture, a water platform, a little spring, black imitation stone brick, and anticorrosive wood built of calm color make the space basic and quiet.
The club courtyard offers people a free, stress-free place to unwind and a range of communication spaces to enjoy a leisurely vacation under the green tufted park trees. A fresh spring, with its soft and lovely flowerscape, offers a romantic tale. The garden and the building's interior and exterior work together harmoniously, and the courtyard expands the inside with a variety of sceneries that depict the garden's ecological life.
The modern freehand style of landscape Zen is presented as we pass through the sebiferum road, all of which thank to the pure oxygen green, along with the stepping gravel pool and the rolling green island intermingled with black mountain stone.
A flagship life based ideological living room can be found beneath the splotchy shadow. The hue is subdued and serene, and the texture is wonderful. Metallic dark coffee and dark color with imitation stone complement each other. The exquisite hollow grille on one side can provide two types of communication experiences: the layout is partially concealed and partially transparent to ensure private conversation when we sitting inside; outdoor bars provide leisure time and allow us to experience the best of Changsha's natural landscape when we sitting outside.
In addition to creating a location where people can truly unwind, develop a close connection with people, art, and nature, our goal is to create a space where nature and art can coexist harmoniously. Art and nature coexist in a variety of settings, including the serene canyon, the vibrant Porpoise Square, the green meeting space, and the elegant and unhurried water court. There's a clean land where the spirit can be left alone after spending a long time in the city at the time when people and nature resonate between the imagined and the real.

Agency: CITYSCAPE DEVELOPMENT

CITYSCAPE DEVELOPMENT was established in Hong Kong in November 2020, with its mainland headquarters in Shanghai. The company is based in Shanghai, layout the country, actively cultivate the most economically dynamic central city in China, shoulder the mission of the times, revere the value of land, pay homage to the times with works, and endow urban development with more lasting and outstanding connotation.
Adhering to the principle of customer priority, product priority and profit priority, the company focuses on real estate investment and development, and is committed to becoming a sustainable brand city operator supported by the whole process agent construction management, commercial operation and property management. At present, the Group has set up Shanghai, Shenzhen, Wuhan, Chengdu and a project management center, which will fully promote key projects in Shanghai, Nanjing, Wuhan, Shenzhen, Changsha, Chengdu, Shaoxing, Fuzhou and other cities, strengthen urban investment and operation management, and achieve the corporate vision of becoming an excellent urban operation leader with the mission of improving the quality of life.
Adhering to the core values of "innovation, simplicity and efficiency, professionalism and pragmatism, trust and respect", the company advocates the corporate culture of "one heart, sunshine, responsibility and striving" to help Chen Jia forge ahead on a new journey and jointly promote urban upgrading and innovative development.

Best of Scenery Planning 

Hockney’s Good Time
Designer / Agency
Category
Award
Share this project
PROJECT

DESCRIPTION


The landscape design of this project is the "fun" series products of the Year of Pattern. As the first work of the Year of Pattern in Chongqing, we strive to build for the real "life players". This project belongs to the energetic chongqing players who have both career and life.
The people and works of David Hockney, the godfather of contemporary art, can well express the value output to life players. In order to pay tribute to the master, we made great efforts to create this project -- Hockney's Good Time.
Project through further study of the contemporary artist David hockney, through the analysis of all of David hockney works, to apply the theme of the four seasons of "light" in landscape design of the project, through our for David hockney pop art, camera, and use the means of painting the scene, has created many famous works of reduction, The whole exhibition area is full of artistic atmosphere, so that the owners can feel the immersive feeling brought by the paintings and enjoy the art journey created by The Group.

Agency: WEIMAR GROUP

Weimar Landscape Planning and Design Co., Ltd. ("Weimar Group"), founded in 2007, is headquartered in Shanghai, and has now set up offices in more than seven cities including Nanjing, Hangzhou, Chengdu, Changzhou, Shenzhen, Xi'an and Suzhou. There are branches and nearly 300 employees. Focusing on providing professional landscape planning and design services, in line with the design vision of Love's inside - design conveying care, starting from the four dimensions of land, heritage, technology, and human, it is committed to the natural environment and the built environment. Provide planning, design and management solutions, and become one of the leading teams in the landscape planning and design industry.
In addition to its continuous development in the design field, Weimar Design is also exploring ways of collaboration within and between platforms, aiming to fully implement the concept of integration. The Weimar software team independently developed the VR greening design software "EZLand" in the landscape design industry. It adopts advanced VR technology and Internet technology in greening design and its landing management and control, breaking the barriers between drawings and scenes and realizing the experience in virtual reality. Innovative practices in green space.

2022