GRAND PRIX DU DESIGN PARIS 2022
GRAND PRIX DU DESIGN PARIS 2022

Office Building

Best of 

CRCC Tower Ningbo
Designer / Agency
Category
Award
Share this project
BASIC

INFORMATION


The site is located in the heart of Ningbo city, Zhejiang Province, China, with a prime urban location and impressive landscape and cultural resources. To the south of the site is the 600-year-old Ganlu Temple. The project covers an area of 14,100㎡, with a total construction area of 80500㎡, including 56500㎡ above ground and 24,000㎡ underground.

Design

CONCEPT


The project is based on the concept of "three-dimensional garden" in the city, exploring and practicing a new way of green and organic living. The layout of the plan echoes the complex site conditions and the relationship between urban space in many aspects. Due to the complexity of its surroundings and the specificity of its historical context, the architectural design seeks to create a group of buildings that blend into the tone of the city. They are diverse in scale and type, and the new and the old undulate and blend, forming a spatial polyphony that echoes each other.
Considering the small-scale cultural mechanism, the scheme breaks up the commercial along the street to form a small-scale networked space, while forming a multi-level infiltration with the water system, temples and urban roads. (When considering the location of the tower building, the Xueshi Road on the east side was chosen and avoided the axis of the temple in order to respond to the temple architecture with a humble attitude)

Design

HIGHLIGHTS


01 Extreme view,three-dimensional garden
Through the design concept of " three-dimensional garden ", the project reshaped the spatial relationship between the block and the city, to build a comfortable human nature, green and healthy office and business places. On the one hand, the multi-dimensional retreat space integrates into the urban context logically and consistently, on the other hand, it provides the ultimate landscape vision and resting place for the office and dining space.
02 Exquisite and interesting featured commercial space
The single-family commercial and office podium adopts exquisite block combination mode to form multi-level retreat space. Its spatial layout and the city road, water system and Ganlu Temple form a multi-dimensional penetration, and in the low area surrounded by the inner courtyard as the city's public living room, to create a delicate and interesting characteristic commercial space.
03 Flexible combination mode
Adopted the developable layout concept, the detached commercial buildings along the street and riverside are connected by the corridors on the second floor formed a separable and flexible layout.
04 Innovative headquarters with rich functions
Building an innovative headquarters with rich functions is the focus of the project, so the program implants a variety of functions such as open commercial block, large exhibition space, multi-functional hall, conference center, fitness center and characteristic ecological office.
05 Exquisite headquarters office image
The tower and its podium adopt full glass curtain wall system, using modular method to deconstruct the modeling module, using rational Angle to lock the size of each block, each glass, each rod, so as to form a delicate and elegant business image.

Agency: SHUISHI

SHUISHI is a professional and comprehensive design consultancy firm founded in 1999 in Shanghai. The team is committed to becoming China's real estate design expert.
SHUISHI Consists of SHUISHI Architecture and Planning Corp., Ltd, SHUISHI Urban Planning Co.,Ltd, SHUISHI Engineering Design Co. Ltd and SHUISHI Landscape Design Co., Ltd in Shanghai, as well as branch company in Chongqing .
SHUISHI is accredited with Class A Qualification of architectural design and landscape design. The professional team has covered a broad variety of projects, ranging from industrial parks and urban regeneration, to commercial and residential complexes.
The SHUISHI has completed projects in 150 cities all over China and served a wide range of clients, from governments to well-known real estate enterprises and have established sound business relations with famous real estate enterprises such as Vanke Group, Greenland Group, China Oversea Group, Longfor Real Estate, Gemdale Group, Poly Real Estate, China Resources Group and so on.
SHUISHI initiates meticulous design, emphasizes value excavating, product innovation, stability of quality, as well as an excellent reduction of design drawings.
Meanwhile, SHUISHI is exploring providing One-Step services which including planning, architecture, landscape and interior design basing on high-effective service.

Best of Office Building

Chinese Medicines Group China Biological Headquarters Office Park
PROJECT

DESCRIPTION


Chinese Medicines Group China Biological Headquarters Office Park
--From "Industrial Plant to "garden"the metamorphosis of the public 01
The concept of "Great Health"
The project park was built in the last century.In the 1950s, the site was located on Sanjie Fangdong Road, Chaoyang District, Beijing.by Tang Fei-fan, a famous Chinese microbiologistBeijing Institute of Biological Products, the first director.It was formerly the Central Pest Control Office of the Government of the North Sea, established in 1919, and is the cradle of Chinese biological products. It has a history of 100 years...
Our design hope is that we will be able to connect with the enterprise.to continue the "caring for life and caring for health" business.to create a "health, health and health" that focuses on the future.The state-of-the-art industrial park offers a "big-health" service zone that combines medical care and leisure.
02
Positioning the office complex of China's biological headquarters "Health China as a whole"the eastern part of the site, leading the future development of the park.Healthy China Experience Zone, Healthy China DivisionCreate zones, healthy Chinese medical service zones, healthy Chinese intellectual communities, and jointly create large and healthy industrial clusters.
the metamorphosis of industrial plant to garden office
The project faces two major challenges.The Challenge: First, the Present State Building of the Park was built in the 1990s.An old factory building. It's an experiment for biological research.The light collection in the room is severely insufficient to meet the needs of modern scientific research office use.Second, the exterior appearance of the building is old and does not conform to the image of the business in the new era.
Strategies for Architectural Remodeling 1:
Find the integration and contrast of "new" and "old"scientifically updated architectural appearance,
"New" - A New Image of Color showing the vanguard of modern technology;
"Old" -- Unadorned Old Sense of Oldness pass on the memory of a hundred years of culture.
Building Remodeling Strategy 2:

roof opening skylight to increase the number of trees to be plantedLight area, enhance indoor air circulation and circulation.At the same time, planting of green landscape will be carried out.Into the middle of the sun. Through the water.The arrangement of plants is effective in regulating indoor microclimate.Sunlight, air, water and green plants bring light and vitality to the gloomy, dull old factory buildings.
Water is the source of life, and the design reproduces the fall,"The variety of water forms, such as flooding, dripping, mist, etc., has created mountains and rivers"A vivid spatial conception, a symbol of green vitality.Life grows.
The mountains and rivers are moving, interpreting the source of health.fountainhead
The room was simple and clean with a clean colour.Keep your spirits up. The tea room, the telephone room and the leisure area are all set up.Humanity concern in science and technology offices.
A dazzling orange porch bridge, "pulled" the building.the distance between the enterprises and the people is even closer to each other.Communication strengthens interaction with each other.
Garden Restaurant, converted from industrial buildings, is a magnificent spectacle.Cool industrial wind, high-cool and friendly.
04
A Hundred Years of Events: The Park Story of the Park
We used the exterior of the old building.On its face, it looks back on the great historical events of the century.From the establishment of the Central Bureau of Disease Control in 1919 to 194The first penicillin strain was isolated in two years, then smallpox eradicated in early 1960, the establishment of the National Engineering Research Center for New Vaccines in 2005, the WHO pre-validated vaccine in 2013 until the development of the new Crown Vaccines in 2020.We feel the greatness of the Mesozoic, and we are proud of them.
Chinese organisms 1919-2019, BaiIt's built up every year, and it's going to be passed down...

WHYNOT Design Corp

WHYNOT Design Corp is a creative planning and design company focusing on the cultural tourism industry, including holiday scenic spot, industrial office area, urban park, rural construction, etc., grasping the demand trend of consumers today for culture and tourism products, taking the project operation as the core, culture output as the connotation, and customer planning, planning and landing.Maximize project value through accurate product positioning and creative space design.
The strategy of the company's service not only starts from the short-term development of the customer, but also deploys the design strategy from the long-term development perspective.At the same time, try to meet the needs of experience, office, leisure and vacation most effectively with creative design thinking.The design work is regarded as part of the exploration of the natural and human social development. In the process, the experience of people of different ages is emphasized, the historical inheritance of land in the site is valued, the ecological value is realized.a win-win between value and economic value and social value.

Best of Office Space

HGD Headquarters
PROJECT

DESCRIPTION


PROJECT TEAM : David Sastre Mata | Project Architect
Pietro Paolo Speziale | Project Architect
Juan Martinez Zafra | Project Architect

The project consist in the design for a new production base which is going to have among other functions: offices, staff residences and factories buildings. Schemes design process consist in define clearly the areas of production and the ones for support and management. The whole project stand on a podium that has several shared spaces for the workers and allows the direct connection between the buildings thanks to bridges and ramps.
The facades are designed with metallic profiles that give a shading effect using different distances between them and defining so the production volumes.

The facades without the metallic profiles use the concept of the “light box” and they are made with U-Glass; in these case they correspond to the offices and managing areas.
Under every “light cube” the architects subtracted a volume from the podium to make entrances.
The total area of the project is around 60,000sqm. The new development is going to be a new landmark for the city of Guangdong and a icon for the company brand.

Cosmos Architecture

Cosmos Architecture is an international architecture practice based in Milan, Madrid and Shanghai.
Today, the studio is composed of several architects, urban planners, landscape and interior designers of 7 different nationalities.
Cosmos Architecture`s principle is the collective conception. From the very beginning, the practice believes in the virtues of exchange, crossing ideas, common effort, shared knowledge and enthusiasm. Cosmos Architecture believes in a socially engaged architecture. This approach is nourished by the numerous worldwide achievements made over the last year, and by a constant attention to the quality of the spaces and new uses.
Cosmos Architecture wants to involve architects and artists of different generations and nationalities, in order to question every scale of the architectural practice. Open to architects, urban planners, landscape designers, artists, writers, philosophers, etc., Cosmos architecture is a think tank for urban, architectural and artistic reflections.

2021